Kategorie

Polityka prywatności

Polityka prywatności oraz polityka plików cookies


Szanowni Państwo,
poniżej prezentujemy najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez sklep Bukietdlabobasa.pl


Korzystanie ze sklepu www. bukietdlabobasa.pl l oznacza akceptację poniższych warunków Polityki Prywatności i Polityki Cookies.


Administratorem strony Bukietdlabobasa.pl jest Kinga Petrus prowadząca działalność gospodarczą zarejestrowaną jako „Bukiet dla bobasa” Kinga Petrus,  ul. Słupska 20/24, Katowice 40 – 712, NIP: 634 253 29 15, REGON: 241075818.

W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili można się z nami skontaktować,  wysyłając wiadomość na adres biuro@bukietdlabobasa.pl


Administrator zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności, a każdego Użytkownika strony obowiązuje znajomość aktualnej polityki prywatności. Przyczyną zmian mogą być rozwój technologii internetowej, zmiany w powszechnie obowiązującym prawie czy tez rozwój Strony. Na dole strony znajduje się data publikacji aktualnej Polityki prywatności. 


Podstawwe informacje na temat danych osobowych oraz ich ochrony.

 

  1. Składając zamówienie, zakładając konto użytkownika, edytując swój profil, wyrażając zgodę na otrzymanie newslettera, odstępując od umowy, składając reklamację lub kontaktując się ze sklepem, Klient przekazuje nam swoje dane osobowe, a my przetwarzamy je w zakresie na jaki klient wyraził zgodę.
  2. Państwa dane pozostaną poufne, bezpieczne i nie zostaną udostępnione  podmiotom trzecim bez Państwa zgody.Korzystamy z narzędzi analitycznych, takich jak Google Analytics, które zbierają anonimowe informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które Państwo wyświetlili, czas, jaki spędzili na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google dotyczące usługi Google Analytics.
  3. Używamy z narzędzi marketingowych  serwisu Facebook, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Facebook,
  4. .Wykorzystujemy pliki cookies naszego sklepu, które umożliwiają poprawną nawigację i składanie zamówień.

Dane osobowe


Administratorem Państwa danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest Kinga Petrus prowadząca działalność gospodarczą zarejestrowaną jako „Bukiet dla bobasa” Kinga Petrus,  ul. Słupska 20/24, Katowice 40 –712, NIP: 634 253 29 15, REGON: 241075818.

W związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące uprawnienia zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO:

  • prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych,
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę,
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (na zasadach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych), jeśli uzna, że przetwarzanie jego danych jest niezgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie ochrony danych.
  • prawo do bycia zapomnianym, jeśli dalsze przetwarzanie nie będzie przewidziane przez aktualnie obowiązujące przepisy prawa.


W tym celu prosimy o kontakt na adres: biuro@bukietdlabobasa.pl lub telefon: 505 648 883 lub 505 018 321.


W przypadku, gdy Państwo postanowią  jednak nie podawać niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrażą zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogły zrealizować Państwa zamówienia.


Dane osobowe podane przez Państwa są zawsze dobrowolne, przy czym są konieczne, by założyć konto, złożyć zamówienie, otrzymać newsletter lub powiadomienia na temat zniżek i nowych produktów,, skontaktować z nami, odstąpić od umowy lub złożyć reklamację.


Gwarantujemy Państwu poufność wszelkich przekazanych mi danych osobowych. Zapewniamy podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są starannie gromadzone i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

 

Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

  1. Zenbox.pl Sp. z o.o, ul. Dąbrowskiego 7, 42-200 Częstochowa – firma udostępnia usługi hostingowe takie jak serwer, na którym przechowujemy stronę sklepu wraz z pocztą elektroniczną.

  2. IFIRMA SA, Grabiszyńska 241 B,, 53-234 Wrocław, - korzystamy z niej przy wystawianiu faktur dla osób fizycznych i podmiotów gospodarczych.

  3. DPD Polska Sp. z o.o., ul. Mineralna 15, 02-274 Warszawa -  korzystamy z niej w celu wysyłania zamówień do klientów korzystając z usług kuriera

  4. Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o. Office Hub, ul. Rodziny Hiszpańskich,  802-685 Warszawa – umożliwia nam wysłanie zamówień korzystając z usług listonosza – kuriera.

  5. InPost S.A. ul. Wielicka 28, 30-552 Kraków  - wysyłam zamówienia z pomocą tzw. paczkomatów

 

Usługi zewnętrzne


Płatności w naszym sklepie są obsługiwane przez:

  • Przelewy24 - PAYPRO S.A. 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15
  • PayPal (Europe) - S.à r.let Cie, S.C.A. R.C.S. Luxemburg B 118 349
  • ING Bank Śląski S.A. - ul. Sokolska 34, 40-086 Katowice


Niektóre Państwa dane mogą być przekazywane do Dostawcy Płatności w celu prawidłowej realizacji usługi płatniczej. Dostawca Płatności otrzyma również z Państwa Banku informacje przypisane do Państwa rachunku (mogą
to być m.in. imię, nazwisko / nazwa, adres i numer rachunku bankowego).


Wszystkie podmioty, którym powierzamy przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.


Dlaczego i o jakie dane Państwa prosimy:


Założenie konta.


Założenie konta nie jest obowiązkowe, aby dokonać zakupu w sklepie, jednak gdy Państwo wybiorą tę opcję należy podać :


1. imię i nazwisko. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. e-mail - niezbędny do logowania do konta, korzystania z newslettera oraz komunikacji związanej z korzystaniem ze sklepem
3. numer telefonu - niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników) oraz, w wyjątkowych sytuacjach , do komunikacji ze sklepem.
4. nr NIP w przypadku firm/instytucji – konieczne do wystawienia dowodu sprzedaży

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez www.bukietdlabobasa.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.


Swoje dane przypisane do konta w każdej chwili można zmodyfikować z wykorzystaniem opcji dostępnych po zalogowaniu się do konta, można usunąć konto, jednak samo usunięcie konta nie dotyczy likwidacji danych w złożonych zamówieniach.
Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych zawartych w koncie użytkownika jest wykonanie umowy o prowadzenie konta, którą zawierasz z administratorem na podstawie regulaminu.

Złożenie zamówienia


W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.


W trakcie składania zamówienia prosimy o następujące dane:


1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
2. e-mail - niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;
3. numer telefonu - niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników) oraz do komunikacji ze sklepem (w przypadku podania numeru telefonu komórkowego - przekazanie informacji o wysyłce lub poinformowanie o możliwości odbioru osobistego przez wysłanie wiadomości sms).
4. w przypadku firm. Instytucji nr NIP - niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży


W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, w sytuacji gdy przesyłka stanowi prezent, prosimy o podanie:


1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji, adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) - konieczne do zaadresowania przesyłki
3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki - niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników) oraz do komunikacji w wyjątkowych sytuacjach np. zweryfikowanie adresu, który okazał się błędny przy składaniu zamówienia.

Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych osobowych zawartych w zamówieniu jest wykonanie umowy.


Dane podane w formularzu zamówienia zostaną zapisane w bazie i będą w niej przechowywane do czasu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Każde zamówienie odnotowywane jest jako odrębna pozycja w bazie. Oprócz danych osobowych odnotowywane są również szczegóły zamówienia takie jak data złożenia zamówienia, przedmiot i wartość zamówienia, wybrany sposób dostawy i płatności.


Dokument sprzedaży – faktura


Naszym prawnym obowiązkiem, w ramach każdego złożonego zamówienia, jest wystawienie faktury, co wiążę się z faktem przetwarzanie Państwa danych osobowych. W zakresie czasowym, wymaganym przez przepisy prawa, Państwa dane osobowe zostaną ujęte i przetworzone w dokumentacji księgowej.


Zwroty i reklamacje

 

W celu realizacji reklamacji lub odstąpienia od umowy, Państwo przekazują nam dane zawarte w formularzu odstąpienia od umowy lub w formularzu reklamacyjnym, a my je przetwarzamy stosownie do danej procedury.


Podstawą prawną przetwarzania Państwa danych jest w tym przypadku wypełnienie prawnych obowiązków związanych z procedurą odstąpienia od umowy lub procedurą reklamacyjną.


Formularze odstąpienia od umowy oraz formularze reklamacyjne są archiwizowane.


Newsletter


Otrzymanie newslettera wiąże się z przekazaniem adresu e-mail, który przetwarzamy w ramach jego przesłania do Państwa. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest w tym przypadku Państwa zgoda.


Dane podane w formularzu zapisu do newslettera zostaną zapisane w bazie naszego systemu mailingowego i będą w niej przechowywane przez czas funkcjonowania naszego sklepu, a jeśli Państwo wyrażą wolę rezygnacji z jego otrzymywania, wtedy adres e-mail zostanie z naszej bazy usunięty.


Kontakt e-mailowy


Inicjatorem kontaktu jest Klient, który wyraża zgodę na przekazanie nam swojego adresu e-mail, w którego treści mogą zostać zawarte dane osobowe Państwa, lub adresata zamówionej u nas przesyłki.
Dane osobowe Klienta w tym przypadku, przetwarzane są wyłącznie w celu obsługi zapytania. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji.

 

Pliki cookies

Nasz sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Są to niewielkie pliki, które są zapisywane w pamięci Państwa urządzenia (komputera, telefonu, itd.), m.in. w celu umożliwienia korzystania z wszystkich funkcjonalności sklepu. Pliki cookies nie powodują zmian w ustawieniach Państwa
urządzenia. Ponadto w każdej chwili możesz je usunąć korzystając z odpowiednich opcji Państwa przeglądarki. Korzystając z tych opcji możesz również blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości


Cookies pozwalają nam:

 

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony.
  • pamiętać Państwa zalogowanie do konta użytkownika przy każdej wizycie na stronie,
  • pamiętać Państwa ustawienia podczas i pomiędzy wizytami na stronie,
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  • ulepszać funkcje dostępne na stronie,
  • korzystać z narzędzi analitycznych,
  • korzystać z narzędzi marketingowych,
  • zapewniać możliwość korzystania z funkcji społecznościowych.


Zgoda na cookies


Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest informacja na temat stosowania plików Cookiem w naszym sklepie. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności.


W przypadku, gdy nie zgadzają się Państwo na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, mogą zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić zamieszczone są w plikach pomocy Państwa przeglądarki internetowej. W przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z Bukietdlabobasa.pl nie możemy zagwarantować poprawnego działania sklepu. Po zakończeniu przeglądania lub złożenia u nas zamówienia, ciasteczka można skasować bez żadnego ryzyka.

Rodzaje ciasteczek


Cookies własne. 
Są wykorzystywane przez nas w celu prawidłowego działania sklepu, aby zapewnić:
prawidłowe działanie koszyka i procesu zamówienia,
określenie, czy jesteś zalogowany, czy nie,
pamiętanie twojego zalogowania,
odnotowanie faktu akceptacji regulaminu.


Cookies podmiotów trzecich. 
Bukietdlabobasa.pl, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich..
Analiza i statystyka. Wykorzystujemy ciasteczka do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Państwa identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google dotyczące usługi Google Analytics.


Marketing

 

Korzystamy z narzędzi marketingowych zapewnianych przez serwis Facebook, co wiążę się z wykorzystaniem plików cookies firmy Facebook.


Funkcje społecznościowe

Zapewniamy Państwu możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies firmy Facebook oraz Twittera.


Bukietdlabobasa.pl - Logi serwera

Strona naszego sklepu przechowywana jest na serwerze, zatem korzystanie ze sklepu Bukietdlabobasa.pl wiążę się z przesłaniem zapytań do serwera, które są zapisywane w tzw logach serwera.
Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze i zawierają m.in. Państwa adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego Klient korzysta.
Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane w celu Państwa identyfikacji.
Logi serwera wykorzystywane są wyłącznie jako materiał pomocniczy i służą do administrowania stroną naszego sklepu, natomiast ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.


Kontakt z Administratorem

Jeśli chcieliby Państwo skorzystać z przysługujących uprawnień dotyczących Państwa danych osobowych, lub po prostu chcesz zapytać o coś związanego z naszą Polityką Prywatności proszę pisać na biuro@bukietdlabobasa.pl .


Można do nas zadzwonić Tel 604 403 180 lub 505 648 883.


Nasze dane korespondencyjne: Bukiet dla bobasa Kinga Petrus, ul. Słupska 20/24, 40 – 712 Katowice


Polityka prywatności wchodzi w życie z dniem 25.05.2018